top of page
Zoeken

Van Orange the World, over het vrouwonvriendelijke heksenverleden naar Internationale Vrouwendag

Lokale besturen zijn belangrijke partners voor het internationaal en Europees beleid en prioritaire stakeholders voor duurzame ontwikkeling en respect voor de mensenrechten. Een beleid dat alle burgers in gelijke mate bedient en bijdraagt aan (lokale) duurzame ontwikkeling en de mensenrechten is een kernopdracht voor elke stad en gemeente. Twee principes voor dit beleid zijn: ‘niemand achterlaten’ en ‘gendergelijkheid bevorderen’.

 

Geweld op meisjes en vrouwen blijft wereldwijd één van de meest flagrante schendingen van mensenrechten. Daarom is het belangrijk dat we luisteren naar de survivors, de vrouwenorganisaties en feministische beweging steunen en de vrouwenrechten beschermen. De Vrouwenraad heeft alvast ons signaal opgepikt dat we met verschillende lokale overheden de strijd tegen gender-gerelateerd geweld aangaan door o.m. de organisatie van verschillende acties n.a.v. Orange the World. Ze nemen ons lokale samenwerkingsverband alvast als inspirerend voorbeeld op hun website :  www.gelijkekansengemeente.be. Je kan er ook meer info en bestaande “good practices” vinden over Orange the World.

 

Alvast ook een mooie aanzet om de nodige aandacht te besteden aan de Internationale Vrouwendag op 8 maart aanstaande, zoals steeds in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld !Comments


bottom of page